Η περιεκτικότητα των σπόρων της μπάμιας σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα λινελαϊκό και ολεϊκό, είναι υψηλή, περίπου 70%. Η μπάμια αποτελεί σημαντική πηγή φυτικών ινών συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία του εντέρου, ενώ παρέχει βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως φολικό οξύ, Β6 και Β1 και πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά (β-καροτίνη, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη). Το χαρακτηριστικό συστατικό της είναι η γλουταθειόνη, που η αντιοξειδωτική δράση της έχει συσχετιστεί με το μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.