ΠΙΣΩ
Λαγώτο Φιλιατρών
Συνταγή CHEF Μαντώς Ηλιοπούλου, Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2017

Εκτέλεση  

Αλείφουμε όλα τα κομμάτια του κουνελιού με το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε  το  λάδι  σε  μία κατσαρόλα  και  σοτάρουμε  το κουνέλι  απ' όλες  τις  πλευρές μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε  τα  σκόρδα  και  μετά  από   1  λεπτό  προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός της σφέλας και της φρυγανιάς)  και  νερό  μέχρι  να  καλυφθεί  το  κουνέλι.  Βράζουμε  για  περίπου  1 ώρα. Όταν  το  κρέας  είναι  έτοιμο, προσθέτουμε  τη  σφέλα,  αφήνουμε  να  πάρει  ακόμα  2-3 βράσεις  και  κατεβάζουμε  από  τη  φωτιά. Προσθέτουμε  στη  σάλτσα  την  τριμμένη φρυγανιά  και  ανακατεύουμε  για  να  δέσει.  Σερβίρουμε  με  πατάτες  τηγανητές.


Δείτε την chef Μαντώ Ηλιοπούλου  να ετοιμάζει την συνταγή εδώ.

Υλικά



  • 1 κουνέλι, 2 κιλά, κομμένο σε μερίδες
  • 4 ώριμες ντομάτες καθαρισμένες από τη φλούδα και τα σπόρια περασμένες στο multi 
  • 2 κ.σ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι ολόκληρο
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο
  • 5 γαρύφαλλα 
  • ½ κούπα ελαιόλαδο 
  • 100 γραμ. σφέλα χοντροκομμένη
  • Χυμό από 1 λεμόνι 
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τρίμμα
  • Αλάτι , πιπέρι
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)