ΠΙΣΩ
Μαριναρισμένο Λαυράκι

Μαριναρισμενο λαυρακι με μαρινατο κριταμο σε μαξιλαρι αγγουριου 


Συνταγή Λευτέρη Λαζάρου, Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2014

Εκτέλεση

Σε ένα μποξ προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε με φουέ και συμπληρώνουμε σιγά -σιγά το ηλιέλαιο.

Σε ένα άλλο μποξ φιλετάρουμε το λαυράκι και  προσθέτουμε μία στρώση μαρινάδα (την οποία ανακατεύουμε συνεχώς).  Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο τις στρώσεις και προσθέτουμε λίγο extraαλάτι .


Εκτέλεση για το σιρόπι

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ξύδι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τον κουρκουμά. Μόλις πάρουν μία βράση προσθέτουμε την ζάχαρη. Συμπληρώνουμε με το μπλανσαρισμένο κρίταμο και τα αφήνουμε 3 λεπτά στην φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο το μεταφέρουμε όπως είναι σε ένα γαστρονόμ.


Υλικά


2 kg λαυράκια νωπά (400-600gr)

300gr κρίταμο

2 τεμ αγγούρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι  θαλασσινό

 Πιπέρι


ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΓΙΑ ΛΑΥΡΑΚΙ

25gr αλάτι

7gr πιπέρι λευκό

300ml χυμό λεμονιού φρέσκο

175ml βαλσάμικο λευκό

1.250ml ηλιέλαιο


ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΚΡΙΤΑΜΟ

750ml βαλσάμικο λευκό

250gr ζάχαρη κρυσταλλική

5 τεμ αστεροειδή γλυκάνισο

2 κουταλιές της σούπας  κουρκουμά 


Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)