ΠΙΣΩ
Ροβίτσα Σαλάτα

Συνταγή CHEF Μαντώς Ηλιοπούλου, Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2017

Εκτέλεση 

Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τη ροβίτσα και το αλάτι. Μόλις αρχίσουν να βγαίνουν οι φλούδες στην επιφάνεια,  η  ροβίτσα  είναι έτοιμη.  Αφαιρούμε  τις  φλούδες,  κρατάμε  1  κούπα  από  το ζουμί  και  σουρώνουμε.  Ρίχνουμε  μέσα  στην  κατσαρόλα  το  λάδι,  το  κρεμμύδι,  το  χυμό  και  ξύσμα  λεμονιού,  τη  ροβίτσα  που  σουρώσαμε,  αλάτι  και  πιπέρι. Τα σωτάρουμε  όλα  μαζί  για  1  λεπτό,  προσθέτουμε  τη  ρίγανη  και  σερβίρουμε.  Αν θέλουμε  τη  ροβίτσα  με  λίγη  περισσότερη  υγρασία,  προσθέτουμε στο τελευταίο σοτάρισμα  από  το  ζωμό  που  κρατήσαμε  κατά  βούληση.


Δείτε την chef Μαντώ Ηλιοπούλου  να ετοιμάζει την συνταγή εδώ.

Υλικά



  • 300 γραμ. ροβίτσα 
  • 2 λίτρα νερό 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι 
  • Αλάτι , πιπέρι , ρίγανη 
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)