ΚΟΝΙΑΚ
ΚΟΝΙΑΚ
Το κονιάκ (Γαλλική πόλη Cognac), απόσταγμα φρούτων ή δημητριακών, θεωρείται το πιο φίνο οινοπνευματώδες ποτό του κόσμου. Παράγεται από σταφίδες, συνδυάζεται με ωριμασμένο κρασί και πριν αρωματιστεί με ροδοπέταλα και αποσταγμένο νερό, ωριμάζει σε χειροποίητα δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον τρία χρόνια. Τα κελάρια βρίσκονται πάνω από τη γη, σε αντίθεση με το κρασί. Έχει χρησιμοποιηθεί ως επιδόρπιο ποτό, το οποίο συνοδεύει γλυκίσματα αρωματισμένα με κονιάκ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Τεκμηριωμένες μελέτες που να παρουσιάζουν οφέλη από την κατανάλωση του κονιάκ δεν υπάρχουν. Ένα ποτηράκι κονιάκ (30ml) που περιέχει 38% αλκοόλ, αποδίδει περίπου 75 θερμίδες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. Ημερησία, Η κατά λάθος ιστορία ενός μύθου,
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27711&subid=2&pubid=112951999, τελευταία προσπέλαση 1/2/2013
2. Το Βήμα, Κονιάκ, η ψυχή του κρασιού , http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=109722, τελευταία προσπέλαση 1/2/2013
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γενικά
Συνταγή
Browse
(Προαιρετικό)